Nieuwsberichten overheid m.b.t. pensioen

 • Eerste Kamer stemt in met onderdeel uitwerking pensioenakkoord
  De Eerste Kamer heeft gisteravond het wetsvoorstel ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’ met algemene stemmen aangenomen. Het kabinet wil met dit wetsvoorstel, dat onderdeel uitmaakt van het pensioenakkoord, meer ruimte bieden voor keuzevrijheid in het pensioenstelsel. De Eerste Kamer stemde eerder al in met het wetsvoorstel dat de stijging… Read more »
 • Internetconsultatie wetsontwerp toekomst pensioenen
  Op internet is de internetconsultatie over het ‘wetsvoorstel toekomst pensioenen’ gepubliceerd. Iedereen kan reageren op het voorstel. De internetconsultatie loopt tot 12 februari 2021. Dit wetsvoorstel maakt deel uit van het bredere Pensioenakkoord en beschrijft de nieuwe regels voor het pensioen dat een werknemer samen met de werkgever opbouwt. Met de… Read more »
 • Dekkingsgraad bij overgang naar nieuw pensioenstelsel
  Pensioenfondsen hoeven komend jaar hun pensioenen niet te korten bij een dekkingsgraad van 90% of hoger in plaats van de wettelijke 104%. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag aan de Tweede Kamer. In deze brief beschrijft Koolmees ook welke regels hij voorstelt voor de overgang van… Read more »
 • Komend jaar in het teken van werk houden of vinden
  De impact van het coronavirus op de economie houdt aan en zal ook komend jaar bepalend zijn voor de arbeidsmarkt. Naar verwachting herstelt de economie zich deels, maar de werkloosheid loopt in 2021 verder op. Het kabinet richt zich het komend jaar dan ook op het behouden van werkgelegenheid. Tegelijk… Read more »
 • Overeenstemming over uitwerking pensioenakkoord
  Het kabinet en sociale partners hebben definitief overeenstemming bereikt over de uitwerking van pensioenakkoord. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt op weg naar een nieuw pensioenstelsel. Read more »
 • Kabinet en sociale partners hebben gesprekken uitwerking pensioenakkoord afgerond
  Het kabinet en sociale partners hebben de gesprekken over de uitwerking van het pensioenakkoord afgerond, op basis van de doelen uit het vorig jaar afgesloten pensioenakkoord. Zo worden pensioenaanspraken losgelaten en vervalt de noodzaak voor het gebruik van rekenrente en dekkingsgraden.  Read more »
 • Pensioenkortingen grotendeels van de baan
  Pensioenfondsen die in problemen verkeren krijgen onder voorwaarden langer de tijd om te voldoen aan de huidige gestelde financiële eisen. Met deze maatregel wordt naar verwachting voorkomen dat een groot aantal pensioenfondsen volgend jaar kortingen moet doorvoeren. Read more »
 • Eerste wetgevingspakket uitwerking pensioenakkoord in internetconsultatie
  Het eerste wetgevingspakket in het kader van de uitwerking van het pensioenakkoord gaat vandaag in internetconsultatie. Het kabinet wil met het wetsvoorstel ‘Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen’ meer ruimte bieden voor keuzevrijheid in het pensioenstelsel. Zo krijgen deelnemers het recht om bij pensionering eenmalig een bedrag ineens op te… Read more »
 • Internetconsultatie Besluit pensioenverdeling bij scheiding 2021
  Op internet is het wijzigingsvoorstel Besluit pensioenverdeling bij scheiding 2021 gepubliceerd. Read more »
 • Modernisering pensioenverdeling bij scheiding naar Tweede Kamer
  Wie gaat scheiden, wil niet nog jarenlang aan een ex-partner vast zitten. Toch moeten mensen nu soms jaren na dato nog met hun ex-partner om de tafel over de verdeling van het pensioen dat zij tijdens hun huwelijk hebben opgebouwd. Dat is geen prettige situatie. Om dit te voorkomen, wordt… Read more »

Neem contact met ons op voor vrijblijvend en persoonlijk advies

Heb je vragen over een van onze diensten of heb je een reactie of opmerking voor ons? Dan kun je contact opnemen via onderstaand contactformulier. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of even langs komen op ons kantoor.

[contact-form-7 id=""]
Maurice Janssen

Maurice Janssen

Pensioenspecialist

Nicole Kusters

Nicole Kusters

Pensioenspecialist