Pensioeninzicht4UKlik om onze app te openenOpenen

Pensioenvideo's voor jou als werkgever

Onze uitleg- & animatie video's maken het voor jou begrijpelijk!

Waarom een pensioenregeling

In deze video:

Een goede pensioenregeling is van grote waarde voor de werknemers. Als werkgever wil je dit goed regelen. Maar waar moet je op letten?

Start video
De kosten van een pensioenregeling

In deze video:

Wat bepaalt de lasten van een pensioenregeling voor jouw bedrijf? Het gaat om meer dan alleen de netto premie die gebruikt wordt voor de opbouw van het pensioen. Ook de kosten voor de aanvullende verzekeringen, speciale verrichtingen, vermogensbeheer en advies horen hierbij.

Start video
Het adviestraject

In deze video:

We leggen graag uit hoe het pensioen adviestraject er uit ziet. Deze bestaat uit 4 heldere stappen: inventarisatie, analyse, advies en bemiddelen en nazorg. Elk van deze fasen begeleiden wij zorgvuldig. 

Start video
De risico's

In deze video:

Veel werknemers willen graag een zo zeker mogelijke pensioenregeling. Zekerheid kost echter geld. Als dit duidelijk wordt, dan wordt vaak een bepaald risico toch overwogen. En hiermee de kosten van een pensioenregeling lager. Welke soorten risico gaat het dan om?

Start video
De BPF toets

In deze video:

Voordat je voor je werknemers een pensioenregeling kunt afsluiten, moet duidelijk zijn of je niet al onder een verplicht bedrijfstakpensioenfonds (BPF) valt. Soms is dat heel duidelijk, veel vaker is dit een flinke puzzel.

Start video
Aanvullende dekkingen

In deze video:

Naast de pensioenregeling kun je nog veel zaken extra regelen, die je werknemers extra zekerheid bieden. Denk hierbij aan de gevolgen van overlijden en arbeidsongeschiktheid. En er zijn meer mogelijkheden.

Start video
Soorten pensioenregelingen

In deze video:

Bij een pensioenregeling is een belangrijke keuze: de vorm van de overeenkomst. Kies je voor een premieovereenkomst, of voor een kapitaalovereenkomst?

Start video