Pensioenadvies voor werkgever, ondernemer en ZZP-er

Ben je een werkgever?

Contracten verlengen, opstellen en beheren of opnieuw inregelen 
Veranderingen in de pensioenregeling hebben altijd financiële gevolgen. Daarnaast is pensioen een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde die je niet zomaar kunt wijzigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan instemmming van een ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging. Pensioencontracten moeten aan veel voorwaarden voldoen en die voorwaarden veranderen voortdurend. Veranderen, afsluiten of verlengen van contracten kost tijd en energie. Dit werk neem ik graag van je over.

Ik werk volgens strakke procedures met een 6-stappenplan:

  1. inventarisatie
  2. analyse
  3. advies
  4. inkoopbegeleiding
  5. implementatie en communicatie
  6. beheer

Pensioen inzicht 
Wist je dat 80% van de werknemers niet weten hoeveel pensioen zij gaan ontvangen? Het is mijn ervaring dat vooral oudere medewerkers veel vragen hebben op dat gebied. Ik bereken de netto gevolgen van de verandering en leg medewerkers alles uit op een manier die zij wel begrijpen. Ook help ik mensen met hun keuze om bijvoorbeeld tijdens het werken ook al gebruik te maken van een deel pensioen.

Beoordeling en onderhandeling van de verzekeringsvoorwaarden

Ik doe marktonderzoek en ga op zoek naar de beste verzekeraar die past bij de wensen van de klant op basis van prijs en voorwaarden. Er wordt daarna een passend advies uitgebracht.

Ontslag, afvloeiingsregeling, generatiepact, duurzaam doorwerken

Vakbonden en werkgevers willen oudere werknemers graag duurzam laten doorwerken. Welke keuze maak je als werkgever en wat gaat het kosten? Ik help je hier graag bij.

Ben je ondernemer of zzp’er?

Als ondernemer krijg je veel informatie naar je hoofd geslingerd. Weinig ondernemers hebben echt de tijd om goed na te denken over hun pensioen. Pensioen is wel inkomen voor later. Hier ben je als ondernemer vaak niet mee bezig. Hoe is het geregeld voor je nabestaanden?

Zelf geld aan de kant zetten
Ook kun je ervoor kiezen om pensioengeld aan de kant te zetten via de oudedagsreserve. Denk aan vermogen, lijfrenteverzekeringen en spaargeld.

Pensioeninzicht
Voor een zuiver beeld van je pensioen, moet je het (pensioen)inkomen van je eventuele partner betrekken bij het antwoord op de vraag: wat heb ik straks maandelijks in mijn portemonnee? Want pensioen is meer dan een oudedagsvoorziening. Samen met jou en eventueel je accountant kijk ik graag grondig naar je situatie.